Sisteme de operare | Test

1. Care din urmatoarele afirmatii este adevarata?

Virtual Box este o aplicatie care permite crearea unor masini virtuale pe care se pot instala diverse sisteme de operare (de exemplu: Windows XP, Ubuntu, Fedora, Windows 2003 Server)
Ubuntu Desktop este un sistem de operare realizat de Microsoft cu scopul de a oferi o alternativa gratuita la sistemul de operare Windows XP.
Sistemul de operare Windows XP este o distributie gratuita oferita de Microsoft.

2. Sistemul de operare Windows XP foloseste urmatoarele tipuri de partitii:

Numai NTFS
Numai FAT32
FAT32 si NTFS

3. Cand se introduce serial number la instalarea Windows XP?

Imediat dupa ce se incepe procesul de instalare dar inainte de a se apasa tasta functionala F8 pentru a fi de acord cu termenii si conditiile.
Fie in timpul procesului de instalare, fie dupa terminarea acestuia. Acest lucru este posibil pentru ca nu este obligatorie introducerea serial number-ului pentru Windows XP.
Dupa ce se configureaza regiunea/limba si se completeaza numele si organizatia.

4. Care din urmatoarele tipuri de partitii este folosita la instalarea sistemului de operare Ubuntu Desktop?

FAT32
ext4
NTFS

5. Care din urmatoarele afirmatii este falsa?

Windows XP este o linie de sisteme de operare dezvoltate de Microsoft pentru utilizarea pe calculatoare personale sau de business, laptopuri si centre media. Literele "XP" provin de la cuvantul englez experience (experienta).
Ubuntu si Windows XP vor fi intotdeauna disponibil in mod gratuit, impreuna cu versiunile enterprise si actualizarile de securitate.
Toate aplicatiile de baza Ubuntu sunt libere si cu sursa deschisa. Dorim sa folositi programele libere si cu sursa deschisa, sa le imbunatatim si sa le impartasiti.