titlu site

O preocupare permanentă în cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații "Nicolae Vasilescu-Karpen" Bacău a fost anul acesta programul Școala altfel. Atât elevii, cât şi profesorii, doreau să-şi dăruiască unii altora o săptămână cu adevărat minunată.

S-a declansat o adevarată avalanşă de idei. Fiecare a venit cu propuneri care mai de care mai interesante: excursii tematice pe diferite trasee, vizita la emisiunea Deșteptarea cu Monica Anghel şi Bogdan Miu, vizionări de filme artistice şi educative, carnaval cu măşti veneţiene, dezbateri tematice: Parlamentul suntem noi!, Ce reprezintă sărbătorile Pascale şi multe altele...

Nici cultura generală nu a fost lăsată deoparte, pentru că, asa cum spunea Nicolae Iorga, "Școala este tot ce vezi şi tot ce auzi". Și cum noi românii am reprezentat din cele mai vechi timpuri un izvor de cultură și civilizație, elevii noștri au ales să omagieze unul din marii artiști ai lumii-sculptorul Constantin Brâncuşi.

coperata-cd.png La Brâncuşi, ştiinţa şi arta sunt două noţiuni complementare deoarece el ştie că o societate are nevoie atât de civilizatie, cât şi de cultură. Ştiinţa şi arta sunt creaţii fundamentale ale spiritului uman şi tind să reflecteze realitatea, idealizând-o. Modelarea naturii, izvorâtă din necesităţi spirituale, sau practice, poate avea loc numai în limitele posibilităţii noastre de a cuprinde realitatea pe calea sensibilităţii si a logicii. Şi toate astea le întâlnim la Brâncuși.

Scopul realizării acestui site îl constitue implicarea şi stimularea participării elevilor la activităţi diverse derulate în scopul dezvoltarii personale şi prin care sa fie puse în valoare aptitudinile, talentele şi capacităţile elevilor în diferite domenii.
Lansăm astfel, o provocare vizitatorilor acestui site educational, prin invitarea acestora să descopere complexitatea personalităţii lui Constantin Brâncuși, mesager al sufletului românesc pe meridianele lumii.

Află despre Obiectivele şi valoarea adăugată ale acestui proiect aici.